-->

Papoea-separatistische groep gijzelt 4 mensen in Yahukimo, schiet 3 doden

JAYAPURA, LELEMUKU.COM – De Indonesische politie in Papua heeft verklaard dat een gewapende separatistische groepering in het regentschap Yahukimo donderdag (24/6/2021) om 11.05 uur lokale tijd een terreurdaad heeft gepleegd. De separatistische groep onder leiding van Tendius Gwijangge of ook bekend als Tendinus Murib heeft een terreurdaad gepleegd door burgers en medewerkers van een bedrijf in Bingky Village (Pingki), Seradela District, neer te schieten en vast te houden. Volgens de woordvoerder van de Papoea-politie, Ahmad Musthofa Kamal, zijn ongeveer 3 mensen omgekomen. De slachtoffers heten Suardi, Sudarto en Idin. Twee mensen zouden gewond zijn geraakt, namelijk Saiful (47) en Obaja Nang (35). Ondertussen werd gemeld dat 4 andere mensen van wie de identiteit niet werd gepubliceerd, door de groep werden gegijzeld. Kamal zei dat het leger en de politie de separatistische groep onderzoeken en achtervolgen. (Edy)

JAYAPURA, LELEMUKU.COM – De Indonesische politie in Papua heeft verklaard dat een gewapende separatistische groepering in het regentschap Yahukimo donderdag (24/6/2021) om 11.05 uur lokale tijd een terreurdaad heeft gepleegd.

De separatistische groep onder leiding van Tendius Gwijangge of ook bekend als Tendinus Murib heeft een terreurdaad gepleegd door burgers en medewerkers van een bedrijf in Bingky Village (Pingki), Seradela District, neer te schieten en vast te houden.

Volgens de woordvoerder van de Papoea-politie, Ahmad Musthofa Kamal, zijn ongeveer 3 mensen omgekomen. De slachtoffers heten Suardi, Sudarto en Idin.

Twee mensen zouden gewond zijn geraakt, namelijk Saiful (47) en Obaja Nang (35).

Ondertussen werd gemeld dat 4 andere mensen van wie de identiteit niet werd gepubliceerd, door de groep werden gegijzeld.

Kamal zei dat het leger en de politie de separatistische groep onderzoeken en achtervolgen. (Edy)

Recent Posts

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

Iklan Bawah Artikel